Naturalne produkty kluczem do sukcesu

Nasza jesienna dieta jest kolorowa i udporni nas przed przeziębieniami.

Jemy czerwoną paprykę, brukselkę, czerwoną kapustę, kapustę kiszoną, natkę pietruszki - zawieraję one witaminę C. Brokuły, kalafior, kapusta, szparagi, szpinak - zawierają kwas foliowy, ryby (łosoś, makrela, sardynki), olej lniany i sojowy, orzechy włoskie, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy - zawieraja kwasy Omega 3, wzmacniające odporność. Miód - jest naturalnym produktem, który od dawna znany jest pomocny przy przeziębieniach. Mleko z miodem i masłem i czosnkiem - wspaniały napój na jesienne dni, który pijemy dość często. Czosnek - naturalny antybiotyk, który warto włączyć do naszej diety. Oczywiście dużo spacujemy, nie patrząc na pogodę. I najważniejsza rzecz - uśmiech na twarzy. I żadne przeziebienie nas nie dopadnie.

Artykuł zakwalifikowany do konkursu: "Twój sposób na odporność". Więcej domowych sposobów na zachowanie odporności znajdziesz na stronie Twój sposób na odporność.

 

Czytaj też: Czosnek, miód i świeże powietrze dają odporność

Czytaj: Hartowanie ciała. Sposób na odporność zimą

Czytaj też: Co jeść, żeby nie chorować? 10 produktów żywnościowych, które podnoszą odporność

Oceń artykuł

(liczba ocen 15)

WASZA OPINIA JEST DLA NAS WAŻNA