Nutrini

Spis treści

Nutrini - Skład

Średnia zawartość w 100 ml płynu: 2,5 g białka, 4,4 g tłuszczów (w tym 0,5 g kwasów nasyconych, 8,41 mg kwasu eikozapentaenowego, 35,7 mg kwasu dokozaheksaenowego) 12,5 g węglowodanów (w tym 0,8 g cukrów , w tym <0,025 g laktozy); witaminy: 41 µg RE witaminy A, 1 µg witaminy D<sub>3</sub>, 1,3 mg α-TE witaminy E, 10 mg witaminy C, 4 µg witaminy K, 0,15 mg tiaminy, 0,16 mg ryboflawiny, 0,12 mg witaminy B<sub>6</sub>, 1,1 mg NE niacyny, 15 µg kwasu foliowego, 0,25 µg witaminy B<sub>12</sub>, 0,33 mg kwasu pantotenowego, 4 µg biotyny; składniki mineralne: 60 mg sodu, 110 mg potasu, 60 mg wapnia, 50 mg fosforu, 11 mg magnezu, 95 mg chlorków, 1 mg żelaza, 1 mg cynku, 81 µg miedzi, 0,15 mg manganu, 10 µg jodu, 4 µg molibdenu, 3 µg selenu, 3,5 µg chromu, 0,07 mg fluorków oraz 20 mg choliny, 0,1 mg karotenoidów, 2 mg L-karnityny i 7,5 mg tauryny. Wartość energetyczna 100 ml: 420 kJ (100 kcal). Osmolarność: 200 mOsmol/l.

Nutrini - Działanie

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Dieta kompletna pod względem odżywczym. Nie zawiera glutenu. Klinicznie wolna od laktozy.

Reklama

Nutrini - Wskazania

Postępowanie dietetyczne u dzieci w wieku od 1 do 6 lat lub masie ciała od 8 do 20 kg w przypadku niedożywienia związanego z chorobą.

Nutrini - Przeciwskazania

Nie stosować u niemowląt i u pacjentów z galaktozemią.

Nutrini - Dawkowanie

Przez zgłębnik. Dawkowanie indywidualne.

Nutrini - Uwagi

Preparat może być jedynym źródłem pożywienia dziecka. Preparat nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.

Pharmindex
<-- popup -->