Reklama
Nestlé Impact Oral - skład
100 ml płynu (o smaku waniliowym lub owoców tropikalnych) zawiera: 3,9 g tłuszczu (w tym 1,8 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 0,7 g jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, 1,3 g wielonienasyconych kwasów tłuszczowych), 18,9 g węglowodanów (w tym 12,3 g cukrów dla smaku waniliowego, 11,1 g cukrów dla smaku owoców tropikalnych, <0,1 g laktozy), 1,4 g błonnika, 7,6 g białka, 0,38g soli; składniki mineralne: 150 mg sodu, 169 mg chlorków, 190 mg potasu, 114 mg wapnia, 101 mg fosforu, 32 mg magnezu, 1,7 mg żelaza, 2,1 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 21 µg jodu, 6,6 µg selenu, 0,3 mg manganu, 14,1 µg chromu 22,5 µg molibdenu, 0,21 mg fluoru; witaminy: 139 µg witaminy A, 0,94 µg witaminy D, 9,4 µg witaminy K, 30,5 mg witaminy C, 0,17 mg witaminy B1, 0,25 mg witaminy B2, 0,21 mg witaminy B6, 2,8 mg NE niacyny, 28 µg kwasu foliowego, 0,8 µg witaminy B12, 1,14 mg kwasu pantotenowego, 10,1 µg biotyny, 4,2 mg α-TE witaminy E oraz 1,1 g MCT, 0,6 g omega-3, 0,5 g EPA-DHA, 1,8 g argininy, 0,18 g RNA), 38 mg choliny. Wartość energetyczna: 606 kJ (144 kcal). Osmolarność: 680 mOsm/l.
Reklama
Nestlé Impact Oral - działanie
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Kompletne pod względem odżywczym immunożywienie. Zawiera kwasy tłuszczowe omega-3, argininę, nukleotydy i rozpuszczalny błonnik. Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt bezglutenowy. Produkt bezlaktozowy.
Reklama
Nestlé Impact Oral - wskazania
Do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia lub ryzyku niedożywienia u pacjentów chirurgicznych w okresie okołooperacyjnym.
Reklama
Nestlé Impact Oral - przeciwwskazania
Nieodpowiedni dla pacjentów z ciężką postacią posocznicy. Nie stosować u dzieci. Nie stosować pozajelitowo.
Reklama
Nestlé Impact Oral - dawkowanie
Doustnie. 3 opakowania dziennie jako uzupełnienie codziennej diety lub zgodnie z rekomendacją lekarza, jeśli stosowany jest jako jedyne źródło pożywienia. Preparat najlepiej podawać schłodzony.
Reklama
Nestlé Impact Oral - uwagi
Preparat jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.