Koktajl z grejpfruta, jagód i borówek

Koktajl z grejpfruta, jagód i borówek

Składniki

  • 1 mały grejpfrut
  • 50g jagód
  • 50g borówek amerykańskich
  • woda
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Grejpfruta obierz nożem, usuwając także białą, gorzką skórkę. Następnie wytnij poszczególne części grejpfruta bez białych membran, aby uzyskać tylko sam czerwony miąższ. Grejpfruta następnie pokrój na mniejsze części. Dodaj wszystkie owoce do blendera kielichowego oraz odrobinę wody. Włącz blender i miksuj owoce na gładki koktajl. Podczas miksowania dolewaj stopniowo wodę aby uzyskać ulubioną konsystencję koktajlu.

Czytaj też: Dieta cukrzycowa w ciąży

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni