Kasza gryczana na słodko z winogronami, miodem i sezamem prażonym

Składniki

  • 100g kaszy gryczanej
  • 127g winogron bezpestkowych
  • 13g sezamu
  • 15g suszonych śliwek lekko wędzonych
  • 7g miodu
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Sezam przesyp na suchą i zimną patelnię. Często mieszając, praż wolno sezam aż stanie się złoto-brązowy. Winogrona pokrój wzdłuż na ćwiartki, a suszone śliwki na mniejsze cząstki. Kaszę ugotuj na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Lekko ostudzoną kaszę przełóż do miski, posyp cząstkami winogron oraz śliwką. Cienkim strumieniem skrop kaszę miodem i posyp sezamem.

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni