Koktajl z selera naciowego, cebuli i passaty pomidorowej

Składniki

  • 150ml wody mineralnej
  • 2 łyżki posiekanej drobno cebuli
  • 3 łyżki posiekanej łodygi selera naciowego
  • 100ml passaty pomidorowej
  • świeżo mielony pieprz dla smaku
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Cebulę oraz łodygę selera posiekaj jak najdrobniej i przełóż do wysokiego, wąskiego naczynia. Passatę pomidorową oraz połowę wody dolej do warzyw. Za pomocą blendera ręcznego zacznij wszystko miksować na koktajl. W przypadku, gdy koktajl będzie zbyt gęsty, dolewaj sukcesywnie zachowaną wodę. Koktajl dodatkowo można przetrzeć przez bardzo gęste sito, w celu uzyskania gładszej konsystencji. Gotowy koktajl przelej do wysokiego naczynia i dopraw z wierzchu świeżo mielonym pieprzem.

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni