Kanapki z pastą z awokado i twarogu z dodatkiem pomidorów i czarnych oliwek

Kanapki z pastą z awokado i twarogu z dodatkiem (…)

Składniki

  • 2 kromki chleba żytniego razowego
  • 50g awokado
  • pół ząbka czosnku
  • 3 krople soku z cytryny
  • 50g sera twarogowego półtłustego
  • 60g czerwonych pomidorów
  • 4 oliwki zielone marynowane, konserwowe
  • pół łyżeczki natki pietruszki
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Awokado obieramy, blendujemy je z sokiem z ¼ cytryny, dodajemy twaróg, jogurt naturalny i czosnek. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem oraz natką pietruszki. Przygotowaną pastą smarujemy kromki chleba, na nie kładziemy pomidora oraz czarne oliwki.

Izabela Nowak

Przepis przygotowała
Izabela Nowak

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny
  • Nestle Health Science

Porady specjalistów

Dieta w chorobie pacjentów onkologicznych – część 2: Zalecenia żywieniowe  
Ewelina Bancerz-Poźniak - Dietetyk Nestle Health Science

Dieta w chorobie pacjentów onkologicznych – część 2: Zalecenia żywieniowe