Sałatka z brokułem, gruszką i pomidorkami

Składniki

  • 200g brokuła
  • 60g pomidorków koktajlowych
  • 70g gruszki
  • 5g listków szałwii
  • 15ml oleju rzepakowego
  • 10g ziaren słonecznika
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Z brokuła wykrój różyczki i przedziel je na mniejsze części, a następnie przełóż do naczynia do gotowania na parze. Pomidorki podziel na ćwiartki, z gruszki wytnij gniazda nasienne i pokrój na grube kawałki. Liście szałwii posiekaj jak najdrobniej i połącz z olejem. Wystudzony brokuł ułóż w głębokim talerzu na przemian z gruszką i pomidorami. Posyp sałatkę ziarnami słonecznika i skrop olejem z szałwią. 

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza

Jadłospis Jadłospis na 7 dni