Tost z pastą jajeczną z musztardą francuską i rzodkiewką

Składniki

  • 1 kromka chleba orkiszowego
  • 2 jajka "zerówki" lub "jedynki"
  • 2 łyżki musztardy francuskiej ziarnistej
  • 1 rzodkiewka
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo i posiekaj jak najdrobniej. Jajka przełóż do miski i połącz z musztardą francuską. Pieczywo połóż na talerz (chleb można podpiec w tosterze, na suchej patelni lub w piekarniku) i ułóż na nim cieniutkie plasterki rzodkiewki. Na wierzch warzywa dodaj pastę jajeczną i posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Zamiast szczypiorku możesz użyć inne, ulubione świeże zioła.

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza

Jadłospis Jadłospis na 7 dni