Składniki
- 2 kromki chleba razowego z ziarnami
- 50g pstrąga wędzonego bez skóry
- 70g groszku rozmrożonego
- łyżka oleju rzepakowego
- łyżka świeżych listków koperku i oregano
- sól do smaku
Przygotowanie
Rozmrożony groszek przesyp do miseczki, dodaj łyżkę oleju rzepakowego i rozgnieć za pomocą widelca (dopraw groszek szczyptą soli). Porwij w dłoniach koperek i oregano na mniejsze kawałki i przełóż do drugiej miseczki. Kromki chleba upiecz na chrupko w tosterze, na suchej patelni bądź w piekarniku. Kromki przekrój na połówki i wyłóż na nie tłuczony groszek. Na wierzch kromek połóż małe kawałki pstrąga wędzonego. Porwany wcześniej koperek i oregano rozłóż równomiernie na przygotowane kromki z groszkiem i rybą.
Pobierz PDF