Tosty z tłuczonym groszkiem i wędzonym pstrągiem

Składniki

  • 2 kromki chleba razowego z ziarnami
  • 50g pstrąga wędzonego bez skóry
  • 70g groszku rozmrożonego
  • łyżka oleju rzepakowego
  • łyżka świeżych listków koperku i oregano
  • sól do smaku
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Rozmrożony groszek przesyp do miseczki, dodaj łyżkę oleju rzepakowego i rozgnieć za pomocą widelca (dopraw groszek szczyptą soli). Porwij w dłoniach koperek i oregano na mniejsze kawałki i przełóż do drugiej miseczki. Kromki chleba upiecz na chrupko w tosterze, na suchej patelni bądź w piekarniku. Kromki przekrój na połówki i wyłóż na nie tłuczony groszek. Na wierzch kromek połóż małe kawałki pstrąga wędzonego. Porwany wcześniej koperek i oregano rozłóż równomiernie na przygotowane kromki z groszkiem i rybą.

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni