Kasza jęczmienna na słodko ze śliwką, gruszką i siemieniem lnianym

Składniki

  • 50g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 2 śliwki
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 5 winogron bez pestek
  • łyżka miodu
  • woda do ugotowania kaszy
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Kaszę jęczmienną ugotuj na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do lekko ostudzonej kaszy dodaj łyżkę siemienia lnianego i dokładnie przemieszaj. Śliwki przekrój na połówki, wyciągnij pestki i pokrój na drobną kostkę. Gruszkę przekrój na ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne i również pokrój na kostkę, tak jak śliwki. Kaszę wyłóż do miseczki, posyp ją pokrojoną śliwką i gruszką. Następnie dodaj winogrona w całości. Cienkim strumieniem polej kaszę miodem.

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni