Deser kakaowo-bananowy

Deser kakaowo-bananowy

Składniki

  • 1 łyżeczka sproszkowanego kakao 16%
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • pół łyżeczki suszonych, łuskanych nasion sezamu
  • 2 daktyle suszone
  • 3 łyżki płatków żytnich
  • 100g bananów
  • 150g jogurtu naturalnego 2%
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Obranego banana pokrój w plasterki. Następnie do miseczki wrzuć: banana, daktyle bez pestek, kakao, płatki owsiane (wcześniej należy zalać je wrzątkiem na ok. 4 min – do linii jaką zapełniają w naczyniu). Dodaj jogurt naturalny. Na koniec posyp wszystko cynamonem i sezamem.

Izabela Nowak

Przepis przygotowała
Izabela Nowak

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta w chorobie pacjentów onkologicznych – część 2: Zalecenia żywieniowe  
Ewelina Bancerz-Poźniak - Dietetyk Nestle Health Science

Dieta w chorobie pacjentów onkologicznych – część 2: Zalecenia żywieniowe