Koktajl truskawkowy z płatkami żytnimi

Koktajl truskawkowy z płatkami żytnimi

Składniki

  • 100g mrożonych truskawek
  • 180g jogurtu naturalnego 2% tłuszczu
  • 10g łuskanych migdałów
  • 3 łyżki płatków żytnich
  • pół łyżeczki pszczelego miodu
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Świeże truskawki umyj, osusz i obierz z zielonych szypułek. Mrożone truskawki rozmroź i odsącz. Zblenduj truskawki z jogurtem naturalnym, płatkami żytnimi i miodem. Posiekaj migdały i posyp nimi przygotowany koktajl. Na koniec udekoruj świeżą miętą.

Izabela Nowak

Przepis przygotowała
Izabela Nowak

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta w chorobie pacjentów onkologicznych – część 2: Zalecenia żywieniowe  
Ewelina Bancerz-Poźniak - Dietetyk Nestle Health Science

Dieta w chorobie pacjentów onkologicznych – część 2: Zalecenia żywieniowe