Pietruszkowe chipsy z lubczykiem

Pietruszkowe chipsy z lubczykiem

Składniki

  • 3 sztuki korzenia pietruszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 krzak świeżego lubczyku
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Pietruszki obierz i również za pomocą obieraczki wytnij podłużne, cienkie plastry – przełóż je do miski. W moździerzu rozetrzyj posiekane drobno liście lubczyku wraz ze szczyptą soli i pieprzu czarnego. Dodaj pastę lubczykową do miski z pietruszką i wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż pietruszkę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tak, aby plastry pietruszki nie nachodziły na siebie. Piecz pietruszkę w piekarniku rozgrzanym do 185 stopni Celsjusza tak długo, aż plasterki staną się chrupkie i przyrumienią się.

Czytaj też: Jaką dietę stosować w ataku dny moczanowej

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni