Sałatka z kaszy jaglanej z marynowanymi warzywami i żurawiną

Sałatka z kaszy jaglanej z marynowanymi (…)

Składniki

  • 100g kaszy jaglanej
  • 2 plastry marynowanej czerwonej papryki
  • 5 marynowanych patisonów
  • 4 ogórki konserwowe, 2 ogórki małosolne
  • 4 łyżki suszonej żurawiny
  • 4 łyżki oleju z pestek dyni
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Kaszę opłucz pod zimną wodą. Gdy woda przestanie być mętna, kasza będzie gotowa do dalszej obróbki. Zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ugotuj kaszę w delikatnie posolonej wodzie. Wszystkie warzywa marynowane pokrój na mniejsze kawałki i przesyp do miski. Dodaj ostudzoną kaszę jaglaną i olej z pestek dyni. Przemieszaj wszystkie składniki i przełóż do nowego naczynia. Z wierzchu posyp sałatkę suszoną żurawiną.

Dowiedz się więcej: Dieta niskopurynowa – zasady, dozwolone produkty, zakazane produkty

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni