Pudding z kiwi, mango, jabłek z nasionami chia

Pudding z kiwi, mango, jabłek z nasionami chia

Składniki

  • 2 kiwi,
  • 1 mango,
  • 1 jabłko,
  • łyżeczka nasion chia,
  • 100ml dowolnego napoju roślinnego (mleczka)
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Nasiona chia przełóż do miski i zalej napojem roślinnym, np. z migdałów, dokładnie przemieszaj. Odstaw na noc do lodówki lub min. na 4h. Kiwi i mango obierz i pokrój na drobną kosteczkę. Nieobrane jabłko pokrój również na tej samej wielkości kosteczkę co pozostałe owoce. Do wysokiego naczynia nakładaj na przemian: odrobinę nasion chia, kiwi, mango, jabłko, nasiona chia itd. Możesz także wymieszać wszystkie owoce razem i robić warstwy puddingu: nasiona chia, owoce, nasiona chia, owoce itd.

Czytaj też: Poziom cholesterolu – normy

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza

Jadłospis Jadłospis na 7 dni