Pełnoziarniste taco z papryką, pomidorem, kolendrą i jogurtem naturalnym

Pełnoziarniste taco z papryką, pomidorem, kolendrą (…)

Składniki

  • 3 placki pełnoziarniste taco,
  • 1 duży pomidor,
  • 1/2 papryki żółtej,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • kilkanaście listków kolendry
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Placki taco połóż na kratkę od piekarnika tak, aby boki placków zwisały w dół, tworząc odwróconą łódeczkę. Włóż kratkę do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni z włączonym termoobiegiem. Piecz je do momentu aż staną się sztywne i chrupiące. W tym czasie do miski dodaj pokrojonego w drobną kosteczkę pomidora i paprykę, dopraw szczyptą soli. Do przygotowanych placków taco nałóż pomidory z papryką, na wierzch dodaj łyżkę jogurtu. Na koniec posyp jogurt listkami kolendry.

Czytaj też: Dieta cukrzycowa

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni