Wrapy z sałaty rzymskiej z brązowym ryżem i salsą paprykową

Wrapy z sałaty rzymskiej z brązowym ryżem (…)

Składniki

  • 2 główki mini sałaty rzymskiej,
  • 60g ryżu brązowego,
  • po 1/2 papryki żółtej i czerwonej,
  • 1/2 cebuli czerwonej,
  • 1 łyżeczka kuminu mielonego,
  • sok z 1/2 limonki lub cytryny,
  • 6 łyżek oliwy
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Ugotuj ryż na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przestudź go. Cebulę i papryki pokrój w jak najdrobniejsza kostkę. W misce połącz pokrojone warzywa, mielony kumin, sok z cytryny oraz oliwę. Sałatę podziel na pojedyncze liście i do każdego liścia na spod nałóż trochę ryżu, a na wierzch salsę paprykową.

Czytaj też: Owoce dla cukrzyka

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni