Napój z mango, banana i zielonej herbaty oraz mięty

Napój z mango, banana i zielonej herbaty oraz mięty

Składniki

  • 1 mango
  • 1 banan
  • 250-500ml wystudzonej
  • zielonej herbaty
  • 2 łyżki świeżych listków mięty
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Mango i banana obierz, a następnie pokrój na małe kawałki. Owoce przełóż do blendera kielichowego, wlej 250 ml herbaty zielonej. Dosyp porwane w dłoniach listki mięty i zacznij wszystko miksować. Jeśli napój jest zbyt gęsty i zawiesisty, dolewaj sukcesywnie zachowaną herbatę. W przypadku zbyt intensywnego smaku herbaty, można dolewać wodę lub sok pomarańczowy.

Dowiedz się więcej: Dieta niskopurynowa – zasady, zalecane produkty, zakazane produkty

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta przy dnie moczanowej – porady dietetyka

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy dnie moczanowej - porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni