Ciasteczka z jabłek z miodem i posypką orzechową

Ciasteczka z jabłek z miodem i posypką orzechową

Składniki

  • 2 kwaśne jabłka,
  • 2 łyżki miodu lipowego,
  • miseczka ulubionych orzechów (np. włoskie, laskowe i pistacje)
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Jabłka umyj, ale nie obieraj. Pokrój je następnie na grube plastry (ok. 2cm) i usuń gniazda nasienne. Jabłka z jednej strony posmaruj delikatnie miodem. Orzechy przełóż na deskę i pokrój je na drobne kawałki o nieregularnym kształcie. Przygotowane orzechy posyp na jabłka wysmarowane miodem. Ciasteczka jabłkowe serwuj w temperaturze pokojowej lub lekko schłodzone.

Czytaj też: Dieta cukrzycowa – jadłospis – dzień 2

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni