
Składniki
- 1 średni ogórek,
- 1/2 mango,
- miseczka szpinaku,
- sok z 1 limonki,
- 50-80ml mleczka kokosowego,
- woda
Przygotowanie
Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrąż pestki. Twardą część ogórka pokrój na drobną kostkę. Mango obierz, a miąższ pokrój w kostkę. Szpinak przesiekaj z grubsza. Przełóż przygotowane składniki do blendera kielichowego, wciśnij sok z limonki oraz połowę mleczka kokosowego i zacznij miksować. Dolewaj stopniowo trochę wody, aby rozrzedzić napój. Jeśli kokos jest zbyt mało wyczuwalny, dodaj pozostałą jego część. Gdy smoothie jest zbyt gęste, dolej ponownie odrobinę wody i miksuj do uzyskania zadowalającej konsystencji. Gotowy koktajl przelej do wysokich szklanej i podawaj razem z szeroką słomką.
Czytaj też: Dieta cukrzycowa w ciąży
Pobierz PDF