Koktajl jabłkowy z wiśniami, awokado i cukinią

Koktajl jabłkowy z wiśniami, awokado i cukinią

Składniki

  • 1 jabłko,
  • 10 świeżych wiśni bez pestek
  • 1/2 awokado
  • 1/2 cukinii
  • woda
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Cukinię i awokado pokrój na drobną kosteczkę - dodaj te składniki do blendera kielichowego. Nieobrane jabłko pokrój również na mniejsze cząstki, usuwając wcześniej gniazda nasienne. Zacznij wszystko miksować i dolewaj sukcesywnie wodę aby rozrzedzić powstała pulpę. W trakcie miksowania dodać pokrojone na mniejsze części wiśnie. Podczas miksowania powinny rozdrobnić się na jeszcze mniejsze kawałki. Gdy konsystencja koktajlu jest satysfakcjonująca, rozlej napój do szklanek i serwuj opcjonalnie z plasterkami cytryny.

Czytaj też: Co może jeść cukrzyk

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta cukrzycowa – porady dietetyka

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta cukrzycowa – porady, zasady, leczenie

Jadłospis Jadłospis na 7 dni