
Składniki
- 70g płatków owsianych
- 1 mały marynowany burak
- 1/3 łodygi selera naciowego
- 3 żółte pomidorki koktajlowe
- łyżka drobnych kaparów
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka posiekanej mięty, sól do smaku
Przygotowanie
Płatki owsiane ugotuj w lekko osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, starając się ich nie rozgotować. W połowie gotowania dodaj seler pokrojony w drobną kosteczkę. Buraka wyjmij z zalewy i pokrój na kostkę wedle uznania. Pomidorki pokrój na cienkie plasterki. Gotowe płatki owsiane z selerem wyłóż do głębokiego naczynia, skrop oliwą i posyp świeżą miętą. Rozsyp po całości kawałki buraka, kapary i plasterki pomidorków.
Czytaj też: Co może jeść cukrzyk
Pobierz PDF