Napój z bananów, szpinaku, orzechów nerkowca, mielonej kawy i mięty

Napój z bananów, szpinaku, orzechów nerkowca (…)

Składniki

  • 1 banan,
  • miseczka szpinaku,
  • 3 łyżki orzechów nerkowca,
  • 1 łyżeczka mielonej kawy,
  • 6-8 listków mięty,
  • woda
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Banana obierz, pokrój na mniejsze części i wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj na pojemnika przesiekany szpinak oraz roztłuczone w moździerzu orzechy nerkowca. Zacznij wszystko miksować na gładki koktajl, dolewając stopniowo wodę wedle własnego gusty. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, dodaj kawę oraz posiekane drobno listki mięty i wymieszaj dokładnie wszystko. Napój możesz spożyć od razu lub odstaw do lodówki aby smaki zintensyfikowały się. Przed samym podaniem, przemieszaj łyżką napój.

Czytaj też: Poziom cholesterolu – normy

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza

Jadłospis Jadłospis na 7 dni