Koktajl z truskawek, brzoskwini, płatków owsianych i świeżego rozmarynku

Koktajl z truskawek, brzoskwini, płatków owsianych (…)

Składniki

  • 200g truskawek,
  • 1 brzoskwinia,
  • 3 łyżki płatków owsianych,
  • łyżeczka świeżego rozmarynu, woda
Facebook Messenger Twitter E-mail

Przygotowanie

Rozmaryn przełóż do moździerza, dodać łyżeczkę wody i rozgnieć jak najdrobniej na pastę. Z truskawek usuń szypułki. Z brzoskwini usuń pestkę i pokrój na drobną kostkę. Płatki owsiane namocz w wodzie i czekaj aż zmiękną. Dodaj wszystkie przygotowane składniki do blendera kielichowego i zacznij miksować, dolewając stopniowo wodę aż uzyskasz zadowalającą konsystencję. Koktajl przelej do szklanek i serwuj. Opcjonalnie można po zmiksowaniu dodać drobno posiekane listki mięty oraz zakwasić napój sokiem z grejpfruta.

Czytaj też: Jak obniżyć cholesterol

Dawid Furmanek

Przepis przygotował
Dawid Furmanek

Pobierz PDF
  • Szpital Specjalistyczny Brzeziny

Porady specjalistów

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka  
Izabela Nowak - Dietetyk kliniczny

Dieta na podwyższony cholesterol – porady dietetyka

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza
Halina Komorowska - Specjalista chorób wewnętrznych

Dieta przy wysokim cholesterolu – porady lekarza

Jadłospis Jadłospis na 7 dni